maandag 19 februari 2018

nieuw thema: Hé, tel je mee!?

Hallo iedereen, weer helemaal uitgeslapen? Na een weekje krokusvakantie waren we weer allemaal blij om elkaar terug te zien. Ook onze Nelliemuis, vriendje van cezar,  had een dringende opdracht voor onze klas!

Nelliemuis zocht een ....huis! een muizenhuis! Wij hebben dat niet in klas, dus ging iedereen ijverig aan de slag om er eentje te bouwen.
Met bouwgereedschap, houten blokken en heel veel fantasie maakten we een ' Nelliehuis'
Nellie verklapte dat ze graag in een huisje zou wonen, omdat er binnenkort muizenbaby's zullen geboren worden! Wanneer, dat weten we nog niet..... spannend hé!

Met dit muizenthema gaan we de focus leggen op tellen. Hoeveel muizenbaby's zullen er zijn? Hoeveel witte? hoeveel grijze, hoeveel zwarte?
Ik kan je al verklappen dat die muizen telkens zullen ontsnappen uit hun muizenhuis, en zo moeten de kleuters steeds op zoek in de klas! Hebben we dan alle muizen gevonden? hoeveel waren er nu weer? Door de zoektocht naar Nellies muizenbaby's is tellen nooit saai!
We tellen blokken, diertjes, muizen, tellen onze vingertjes, de stipjes op de dobbelsteen, zelfs de kaasjes die Nelliemuis wil eten!
Hé, tel je mee?
 Ook in ons godsdienstthema leren we dat iedereen meetelt, erbij hoort. Met een liedje laten we voelen dat iedereen meetelt in onze klas!

Geen opmerkingen: