zondag 29 maart 2020

KOEK rijmt op........?


en we gaan weer rijmen!  Ga je mee op zoek? dit keer rijmen we met het woordje Koek.
Ik maakte alvast nog eens de koekjes die we met kerst maakten , weet je nog? Heb je er ook zin in? Misschien kan je samen met iemand van je gezin deze lekkere koekjes maken! Smakelijk!










benodigdheden: 


 260 g bloem,  130 g suiker   240 g boter ( margarine of boter), jam ( rode, framboos, aardbei, ..) eventueel 0.5 thl. amandelextract, 2 eitjes 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snij de boter in blokjes en doe ze in een mengkom. Voeg de suiker toe en een beetje amandelextract en klop alles tot een romige mix.
  2. Zeef het bakmeel in een ruime mengkom. Scheid twee eieren en doe enkel de eidooiers in de kom. Meng alles tot een zanddeeg. (Dat is een beetje droog en brokkelig.) Rol het deeg tot een bal en verpak het in vershoudfolie. Laat het zanddeeg 2 uur opstijven en afkoelen in de koelkast.
  3. Verwarm de oven alvast voor tot 175°C. Bedek de ovenschaal met een vel bakpapier. Rol gelijke en gladde balletjes van het deeg. Elk exemplaar met een diameter van 2 tot 3 centimeter. Druk met je duim een kuiltje in elk deegballetje (wanneer het zanddeeg hierbij een beetje barst, is dat geen probleem).
  4. Schik de koekjes op de bakplaat en lepel in elk kuiltje een beetje van de jam. Schuif de bakplaat met koekjes in de oven en bak de koekjes 13 tot 15 minuten. Laat de versgebakken koekjes een half uur afkoelen.

Geen opmerkingen: