maandag 12 september 2022

Een verjaardagsweek.....feest voor JULES

 Jules, onze klaspop, is net als een echt vriendje in de klas.

 Hij speelt mee, is soms moe en moet een dutje doen, hij danst mee in het poppenspel...en hij is bijna JARIG!


Aan de hand van Jules zijn verjaardagsfeest leren de kleuters het verjaardagsritueel van de klas kennen. Want jarig zijn....dat is bij ons een hele belangrijke dag! 

Deze week schilderen we onze verjaardagskroon. We werken ook hard aan onze verjaardagskalender. Dat is een kikker met onze foto op. Alle kikkers komen in een lange rij te hangen. Eerst de kikker van Jules, en dan de kikker van alle kinderen. Zo kunnen we goed zien  wie de volgende jarige zal zijn!






Je krijgt ook de 'GEBOORTEKAART' mee naar huis. Dat is blad waarop je foto's kan kleven van je kleuter, van de geboorte tot nu. Je mag de geboortekaart van vorig jaar bij juf Claudine ook meegeven, en aanvullen.  Graag ingevuld terug mee naar school tegen maandag 19 september aub.Deze kaarten komen in het geboorteboek. Op de verjaardag vertellen we dan het persoonlijke verhaal van je kind.




Eerst vieren we de jarige van Augustus, en dan komen de kleuters die in september drie worden, aan de beurt. In je mapje van kleuter krijg je dan een weekje vooraf een berichtje wanneer we het feest van jouw kapoen gaan plannen!



Vrijdag is het feest in de klas voor Jules. Je hoeft maar 1 stukje fruit mee te brengen naar de klas, want Jules trakteert! Samen met de instapklas maken we  er een heel fijn feest van!

Geen opmerkingen: